15 Kommenttia aiheeseen:
Kotimaa24: Arkkipiispasta on tehty kantelu (Aamulehti)”

Callu11.12.2014 // 15:55

Arkkipiispalla on tieto raamatun antamista ohjeista
Hän tietää mitä tarkoittaa ,mutta on ihmisiä jotka eivät tiedä ja silloin pääopettajalla on
hyvin merkittävä vastuu.,mitä on tarkoitettu…raamatussa käytetään myös
paimen sanaa

oipat11.12.2014 // 09:07

On aikakin.Kirkko ajautuu vääjämättä loppuaan.Nii näkyy Roomassa sama ilmiö.RAHANVALTA ,KIRKON VALTA,VALTIOVALTA taapertaa käsikädessä.On turhaa olettaa,että tänäpäivänä täyspäinen ihminen,USKOO HUU HAAHATA—

Veikko Lindell10.12.2014 // 21:08

Noissa keskusteluissa sen taas huomaa asian, jonka olen todennut jo aikapäiviä: itseään julkikristillisiksi väittävät ovat maailman pirullisimpia ihmisiä. Ehkä sen verran pitää keventää, että lähes pirullisimpia, sillä muutamien muiden uskontojen ääriryhmät ovat ylitse muiden.

arvo saukkonen10.12.2014 // 18:29

minusta on työrkeätä että ne, jotka ovat vastaan avioliittolakia tuomitaan, mutta puolustajat ovat hyväntekijöitä ja hurskaita, ei kaikkien ihmisten tarvitse valita homopari presidentiksi, sillä kohtuus tässä maassakin voittaa

Kari10.12.2014 // 18:13

Kyllä meille varmasti kaikille on tarkoitus, ja meidän olisi hyväksyttävä toinen toisemme. Ja myös arvostettava toisiamme.

Jos täällä maalliset nostavat itsensä Jumalaksi tuomitsemaan muita, niin johan he ovat sateen tekijöitä.

Peitsi II10.12.2014 // 16:33

Arkkipiispa onnitteli ja kehui uutta lakia ja sehän tarkoitti vain siviilivihkimistä eikä kirkon avioliittoon vihkimistä…näin Hän toi kirkon pääoppimestarina kysymyksen kirkon sisälle miten siellä pitäisi menetellä.. arkkipiipan kanta on tiedossa.
Räsänen sanoi Stubbista myös kun Hän hehkutti homolain puolesta,että Hän vaikeuttaa hallitustyötä

Eräs kristitty10.12.2014 // 06:00

Haluaisin omalta osaltani vastata tähän Sami Tuuhean kommenttiin.

”Tasa-arvoisen avioliiton vastustajat vetoavat ahdasmielisesti raamattuun. Kuinkahan ortodoksisesti voinee tähänkään suhtautua, koska sisältö on käännetty useaan otteeseen kieleltä toiselle. Onko sanoja osattu kääntää? Mikä on muuttunut? Mitä on jäänyt/jätetty pois.”

Raamatusta on tehty vuosikymmeniä hyvin tarkkoja alkuperäisiin teksteihin perustuvaa käännöstyötä, mm. Suomessa ilmestyi v. 2012 Raamattu Kansalle -käännös, jonka tarkoitus on ollut kääntää raamattu mahdollisimman tarkasti alkuteksteistä suomen kielelle. Sitten on poikkeuksena nämä raamatut (esim. v. -92 kirkkoraamattu), jotka eivät edes yritä olla alkuteksteille uskollisia vaan on käännetty ”vähän sinne päin”.

Raamattujen tarkkuudesta todisteena mm. Qumranista löydetyt kirjakääröt, joiden joukossa mm. Jesajan kirja, joka on ajoitettu n. 300-100 Ekr.

”Miten vertauskuvallista tekstiä osataan tai halutaan tulkita.”

– Mitä tähän kyseiseen aiheeseen tulee, raamatun sana on siitä hyvin selvä eikä vertauskuvallista.

”Eikö ihmisten hyväksyminen ja tasavertainen kohtelu ole kristinuskon ydin?”

– Kristinuskon ydin on se että Jumala lähetti poikansa maailmaan, ei sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen, että jokainen joka häneen uskoo ja tunnustaa hänet, saa synnit anteeksi eikä joudu tuomittavaksi ja kadotukseen.

Hanna09.12.2014 // 21:03

Arkkipiispa on lähtenyt mukaan mielistelemään tätä turmeltunutta maailmaa. Jätän hänet omaan arvoonsa.
Sensijaan ihmettelen todella minäkin sitä, miksei oikeista asioista keskustella… esim. peruspäiväraha on niin pieni, ettei sillä voi tulla toimeen. Milloin sitä nostetaan? Entä kansaneläkettä? Turha ajaa hysteerisesti tasa-arvoista avioliittoa, kun elämä ei muutenkaan ole tasa-arvoista. Jotkut ovat köyhiä ja sairaita.

Reijo09.12.2014 // 20:03

Eikö homotvoisi perustaa omaa kirkkoa kyllä tänne vielä mahtuu .On Helluntalaisilla Jehovilla ynnä muilla omat papit .Ehdotan Mäkistä pääpapiksi ja Askolaa kaveriksi

Marja09.12.2014 // 16:37

No voi pieksut eikö muualla maailmassa olla jo asioissa paljon edempänä mitä sitä enään jauhamaan vihitään ja sillä siisti.
Kyllä Piispallakin saa olla omat mielipiteet kuten meillä muillakin.
Aivan liian ahdasmielisiä jotkut ovat nykypäivänä.Näin se maailma Suomessakin muuttuu.

Maijukka09.12.2014 // 15:37

Suomella menisi paremmin, jos poliitikot keskittyisivät hoitamaan vähäosaisille varoja ruokaan ja asuntoon, eikä koko ajan sekoiltaisi ihmisten seksuaalisesta käyttäytymisestä ja sotkettaisi sänkyasioita politiikkaan.
Kun vähäosaisilla menee huonosti, se ei voi olla vaikuttamatta maailmanmenoon. Olemme pitkälti samassa tilanteessa kuin aiempina 20vuotena kiertäessämme maailmaa, ja ihmetellessämme, kuinka voi noin köyhiä ja vähäosasisia olla. Ja oletimme kaiken johtuvan siitä, että sivistys ei ulottunut maailman ääriin.
VAKAVA KYSYMYS: MISSÄ VAIHEESSA ALKOIVAT PALKANKOROTUKSET OLLA %-POHJAISIA. juopa kasvaa vaan! ja ymmärrys huono-osaisuudesta häviää omaan ympäristöön, jossa ei köyhyyttä ole. Olin hyväosainen – loukkaannuin, menetin työmahdollisuudet – ja tässä sitä ollaan. Rahaa ei riitä kuin välttämättömään – vaatteet nuhraantuvat, onneksi asunnon ehti hoitaa ajoissa. Sivistys ei ole rahankeruuta.

Sauli09.12.2014 // 15:19

Arkkipiisa ei edustanut Kirkkoa ja sen jäseniä, kuten hän asian ilmaisikin A-studion haastattelussa avoimesti.

Sami Tuuhea09.12.2014 // 12:33

Suvaitsemattomuus on kansakunnan häpeä. Arkkipiispa on osoittanut harvinaisen suoraselkäistä ryhtiä ja kristillisen opin aikaan sidottua tulkintaa.

Tasa-arvoisen avioliiton vastustajat vetoavat ahdasmielisesti raamattuun. Kuinkahan ortodoksisesti voinee tähänkään suhtautua, koska sisältö on käännetty useaan otteeseen kieleltä toiselle. Onko sanoja osattu kääntää? Mikä on muuttunut? Mitä on jäänyt/jätetty pois. Miten vertauskuvallista tekstiä osataan tai halutaan tulkita.

Eikö ihmisten hyväksyminen ja tasavertainen kohtelu ole kristinuskon ydin?

Juissi08.12.2014 // 17:13

Arkkipiispa edustaa Kirkkoa eikä setaa kuten nyt teki. Jos Mäkinen saa tahtonsa läpi ja aletaan vihkiä homopareja niin se on nykyisen kirkon loppu.
Arkkipiispa löi homolekalla lujaa Kirkon perustuksiin, tulevaisuus näyttää hajoaako

Kommentoi

3 Kommenttia aiheeseen:
Kotimaa24: Arkkipiispasta on tehty kantelu (Aamulehti)”

wille10.12.2014 // 16:39

No ainakin tämä arkkipiispa jää historiaan miehenä
joka haluaa siirtää ”ikivanhaa rajaa” Hänet tullaan muistamaan moniin jälkipolviin tulevaisuudessa

Aale09.12.2014 // 13:11

Kyllä arkkipiispa on mokannut aika tavalla, ei siitä mihinkään pääse?

Toivo Juvonen09.12.2014 // 08:44

En olisi uskonut että suomessakin on menty virran mukana tähän järjenvastaiseen villitykseen. vieläpä
arkkipiispan siunauksella.Eikös kirkon pitäisi pysyä
raamatun opetuksessa siellähän on selvät ohjeet kuinka
meidän tulisi elää. Kuinkahan tästä eteenpäin Suomi.!

Kommentoi