Kotimaan alavire ja kaukoreittien kilpailu painoivat Finnairia

15.08.2014 10:00 | STT

Lentoyhtiö Finnair teki jälleen huhti-kesäkuussa tuntuvasti tappiota. Tulos ennen veroja oli 31 miljoonaa euroa pakkasella. Vuotta aiemmin yhtiö ponkaisi yli 22 miljoonaa voitolle.

Miinusta kertyi nyt lähes samaan tahtiin kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo, että vuoden toinen neljännes oli yhtiölle vaikea. Lentomatkojen kotimainen kysyntä on pudonnut kotimaan epävarmojen talousnäkymien vuoksi. Lisäksi yhtiötä painaa kiristynyt kansainvälinen kilpailu etenkin kaukoliikenteessä.

Finnair on tehnyt viime kuukausina isoja säästötoimia, joiden etenemisestä Vauramo sanoo olevansa tyytyväinen.

– Nämä edistysaskeleet eivät kuitenkaan riittäneet kompensoimaan tuottojen laskua, Vauramo sanoi yhtiön tiedotteessa.

3 Kommenttia aiheeseen:
Kotimaan alavire ja kaukoreittien kilpailu painoivat Finnairia”

Yrittäjä23.08.2014 // 21:04

Tuttava tuli Irlannista Helsinkiin. Lento Daplin – Helsinki oli noin 300€. Lento Daplin-Tallina oli 50€.
Oli helppo valita lentoreitti.

Eetu18.08.2014 // 20:33

Finnair on vaikea johtaa sen kalusto on niin järjettömän kallis….ja poikkeaa monien muiden yritysten toimialoista ehkä Finnarin pitäsi olla niin kuin VR valtionrautatiet… lentotoiminta ylläpidetään aina maksoi melkein mitätahansa niin YLE:hän toimii myös keräämällä vero kansalaisilta; sama systeemi Finnairille

Oiva.15.08.2014 // 10:47

Finnairin tulisi nyt kiinnittämään huomiota myös raskaan ja ylisuuren sekä kalliin ylimmän johtoportaan suuriin kustannuksiin.
On toki monia viranomaisten vaatimia vastuuhenikilöitä mutta niitä ei varmaan ole ylummässä johdossa.
Mitä tulee kilpailuun kaukoliikenteessä,sen näkee kun katsoo eteläiselle taivaalle,viron päällä on todella vilkas liikenne Euroopan ja Kauko-Idän välillä,sellä lentää Eurooplaisten yhtiöden lisäksi monta kiinalaista ja korealaista ja Japanistakin kaksi yhtiötä,kaikki suorina lentoina,eivät poikkea täällä Suomessa.
Helsinki-Vantaa on 99% Finnairin yksinoikeudella käyttämä kentä,Tukholmaan lentää mm.Thai,PIA (Pakistan) Korean Air ja monta muuta jotka eivät lennä Suomeen.
Lentokonevalmistajat kehittelevä todella pitkän kantaman koneita,nyt on jo pisimmät non stop lennot n.18 tuntia kestäviä,teknisiä välilaskuja ei tehdä turhan takia.

Kommentoi