Kulttuuri- ja urheiluasiat asuntoministeri Pia Viitaselle

03.04.2014 12:30 | STT

Asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) saa hoitoonsa lähes koko kulttuuri- ja urheiluministerin salkun.
Hän ottaa entisten tehtäviensä lisäksi hoitoonsa kulttuuri-, urheilu- ja nuorisoasiat. Hänelle kuuluvat myös omistajaohjausasiat Veikkauksen osalta sekä opintotukiasiat.
SDP:n puoluehallitus päätti tehtävänjaosta tänään kuultuaan eduskuntaryhmää.
Opetusministeri Krista Kiuru ottaa Viitasen salkusta viestintäasiat. Peruspalveluministeri Susanna Huoviselle lisätään tasa-arvoasiat, jotka ovat jo valmiiksi sosiaali- ja terveysministeriössä.
Puheenjohtaja Jutta Urpilainen perusteli valintaa sillä, että Viitanen on toiminut eduskunnassa sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtajana sekä Työväen sivistysliiton puheenjohtajana.
– Hänellä on pitkä kokemus kulttuuri-, urheilu- ja nuorisoasioista. Tätä kokemusta hän pystyy nyt ministerintehtävässä hyödyntämään, Urpilainen sanoi.
Kiurulla on kokemusta viestintäasioista, koska toimi aiemmin viestintäministerinä.
– Hän on viemässä eteenpäin merkittävällä tavalla peruskoulu-uudistusta ja ylipäänsä uusien oppimisympäristöjen kehittämistä.
Urpilaisen mielestä on luontevaa, että tähän uudistustyöhön kytkeytyy uuden teknologian hyödyntäminen.
Viiden hallituspuolueen puheenjohtajat päättivät aiemmin tällä viikolla, että SDP saa hoitaakseen kulttuuri- ja urheiluministerin salkun, kun taas kokoomus saa liikenneministerin tehtävät. Liikenneministerin tehtävät ottaa kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen.

2 Kommenttia aiheeseen:
Kulttuuri- ja urheiluasiat asuntoministeri Pia Viitaselle”

Marilee16.02.2015 // 14:20

Felt so hopeless looking for answers to my qusesiont…until now.

timo taikuri03.04.2014 // 14:03

Tässä sitä nähdään,Suomessa liikaa kallispalkkaisia ministereitä!Mutta virkamiehiä ja kansanedustajien avustajia;näitä voisi vähentää Reippaasti! Voitaisiin maksaa näillä säästöillä köyhien lapsilisät!Mutta ainiin,eihän Herroilla ole lama,onhan tämä fantastinen hyvinvointivaltio!

Kommentoi