Leijona-hyökkääjä Barkov: World Cupissa kaikki yrittää tosissaan

25.07.2016 13:00 sportti.com |

Syyskuussa pelattavaan World Cupiin nimetty Leijona-joukkue kävi keskiviikkona Helsingissä kertomassa kuulumisiaan. Florida Panthersin hyökkääjä Aleksander Barkov odottaa Toronton isännöimästä turnauksesta haasteellista.

– Kaukalo on paljon pienempi tuolla Jenkeissä ja Kanadassa. Tietysti siellä on maailman parhaat pelaajat mukana joka joukkueessa, ja kaikki yrittää tosissaan. Jokainen joukkue haluaa voittaa, siinä ne suurimmat erot, Barkov vertaili 12 vuoden tauon jälkeen kalenteriin palaavaa World Cupia ja MM-kisoja Sport Contentille.

– Toki MM-kisoissakin kaikki haluaa voittaa, mutta (World Cupin) pelaajatasossa ja siinä, että pelataan Kanadassa, on omat haasteensa. Sekin varmaan, että kausi alkaa kuukauden aikaisemmin kuin NHL-kausi. Siinä pitää olla valmiina jo syyskuussa.

– Tässä ensin erikseen omaan tahtiin, ja sitten lähempänä turnausta siinä on omat leirinsä, siellä sitten ollaan joukkueena. Tässä nyt jokainen hoitaa itsensä kuntoon, kukaan ei halua olla puolikuntoisena siellä, Barkov kertoi turnaukseen valmistautumisesta.

– Ei muuta kuin treenaamista. Tässä on nyt reissattu aika paljon, olin lomalla ja sit piti käydä Vegasissa, tai Amerikassa. Nyt palasin kotiin ja tämä on nyt vähän viimeinen tämmöinen keikka, ja sitten pystyy olemaan Tampereella ihan loputtomiin, hän valotti kesän suunnitelmiaan.

Barkov oli mukana myös keväällä MM-hopeaa voittaneessa Leijona-miehistössä. Hän myönsi, että finaalitappio Kanadalle harmittaa vieläkin vähän.

– On siitä jo päästy yli. Tietysti vähän harmittaa, ettei tullut se kirkkain mitali mukaan, mutta totta kai se on hyvä juttu, että päästiin noinkin pitkälle. Se osoittaa muutenkin Suomen jääkiekon tasosta, että pystytään menestymään, kaikki nuoret menestyi ja aikuisetkin pääsi melkein loppuun asti, Barkov totesi.

Olga Saavalainen, Helsinki