Talouselämä: Rinteeltä ja Prolta vaaditaan 700 000 euron korvauksia

17.11.2015 19:00 STT |

Työnantajajärjestö Metsäteollisuus-yhdistyksen 16 jäsenyritystä vaativat Helsingin käräjäoikeudessa rangaistusta Ammattiliitto Pron entiselle puheenjohtajalle Antti Rinteelle, kertoo Talouselämä. Oikeudenkäynti alkoi tänään.

Yritykset syyttävät Ammattiliitto Prota ja nykyisin SDP:n puheenjohtajana toimivaa Rinnettä työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta keväällä 2012. Rinne toimi tuolloin Pron puheenjohtajana ja teki päätöksen aikaistaa ilmoitettua lakkoa.

– Lakkoilmoitukset oli annettu oikein ja ajoissa. Mutta työnantaja yritti pakottaa toimihenkilöitä kouluttamaan toisia työntekijöitä tekemään lakkolaisten työt. Se oli väärin, Rinne kertoo Iltalehdelle.

– Siksi jouduimme aikaistamaan parilla päivällä työtaistelutoimenpiteitä, Rinne jatkaa.

Talouselämä kertoo, että metsäteollisuusyritykset vaativat Rinteeltä ja Prolta noin 700 000 euron vahingonkorvauksia. Pro kiistää vaatimukset ja pitää ilmoitusaikaa koskevaa sääntöä kuolleena lain kirjaimena.

Pron lakimiehen Kari Tiaisen mukaan ennakkoilmoitusaikojen noudattamatta jättäminen on vuosikymmeniä ollut maan tapa, eikä siitä voi seurata rikosvastuuta eikä vahingonkorvausvastuuta.

Korkein oikeus vapautti Rinteen viime vuonna vastaavanlaisista syytöksistä teknologiateollisuutta koskevassa tapauksessa.

eero turtiainen kirjoitti:

En tunne asiaa, mutta viime aikoina Rinne vaikuttaa tukevan velttoutta, eikä työntekoa. Jos 60 -vuotisen työurani alkutaipaleella työpalkkoja ja -aikoja olisi verrattu USAn tai Ruotsin palkkoihin, ei olisi tehty mitään ja kuoltu nälkään. Vain maine hyvänä velanmaksajana pelasti Suomen 90 laman aikaan konkurssilta. Historiassa monet kansat ovat tuhoutuneet itsekkyyteen ja piittamattomuuteen. Kun palasin viimeistä kertaa ulkomailta -11, luin Suomesta kadonneen 800 miljardia eri puolille maapalloa! Mietin, että tästä nousee melkoinen mekkala, mutta ongelmat yritetään ilmeisesti hämätä rahvaalta helpottaen alkoholin saantia + leipää ja sirkushuveja. Paluutie on raskas ja kestää kauan. Mutta olihan meillä hyväkin aika – näin myös muisteltiin sotaa edeltänyttä aikaa sodan jälkeen – ja sinniteltiin!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *