Ulkomaat kiinnostivat – seuraikoni jatkaa kuitenkin Seinäjoella

23.06.2015 18:33 sportti.com |

Kolminkertaista ja hallitsevaa salibandyn Suomen mestaria, Seinäjoen Peliveljiä koko uransa edustanut Tuukka Kiviranta, 30, jatkaa seurassa. Kiviranta neuvotteli kevään ja alkukesän mittaan myös siirrosta ulkomaille. Loppujen lopuksi tuttu kotiseura oli kuitenkin se paikka, missä ura saa edelleen jatkoa.

Kivirannan ura SPV:ssä alkoi jo vuonna 1998, kun seura pelasi 2. divisioonassa. Tuolloin peruskoulun yläastetta käynyt Kiviranta ponnisti Peliveljiin 1984 syntyneestä ikäluokasta, johon kuului monia muitakin lahjakkaita urheilijoita, mm. jääkiekon puolelta paremmin tunnettu Petri Kontiola.

Kiviranta ehti olla jo nostamassa SPV:tä aikanaan kakkosesta liigaan, ja nyt pelattuja kausia hänellä on jo liigakentiltäkin 11. Niissä on syntyneet tehot 168+93=261. SPV:n ensimmäisellä mestaruuskaudella 2011-12 Kiviranta voitti myös playoff-pistepörssin.

Nyt tehdyn päätöksen myötä Kivirannalla on mahdollisuus saavuttaa ensi kaudella 300 pelatun liigaottelun rajapyykki SPV:n paidassa. Tuohon Peliveljissä vielä rikkomattomaan määrään on Kivirannalla matkaa 12 ottelun verran.

Kivirannan edellä on tässä tilastossa ainoastaan yksi pelaaja, niinikään Seinäjoella uraansa jatkava joukkueen kapteeni Ville Kuusela, joka on kuuden ottelun päässä merkkipaalusta.

Lähde: SPV:n tiedote